De Droogstal

Als jong meisje was Gaby Elbers helemaal gek van paarden. Haar ouders, helemaal geen paardenmensen, hebben haar altijd ongelooflijk gesteund en in die tijd op een zeer professionele manier  de kans gegeven om goed te leren paardrijden. Haar vader zijn woorden waren altijd ‘Het maakt niet uit wat je doet maar doe het goed en zorg dat je beter bent dan de andere’. Deze uitspraak achter volgt haar nog steeds!

Gaby kwam dan ook als puber meisje op de Hippische Opleiding in Deurne terecht. Een goede, strakke en brede opleiding waar ze nog iedere dag plezier van heeft. Eind 1989 was haar opleiding ten einde en heeft ze daarna één jaar in loondienst gewerkt op een wedstrijdstal. Dit beviel haar absoluut niet, toen werd haar al duidelijk dat eigen baas zijn haar beter zou bevallen.

Halverwege 1990, net 22 jaar, begon haar droom over een eigen bedrijf en heeft ze per 1 januari 1991 het arbeidscontract opgezegd en zich ingeschreven bij de kamer van koophandel. Het bedrijf werd een eenmanszaak , met de naam ‘De Droogstal’, wat altijd zo is gebleven. Deze naam is gerelateerd aan het hoog gelegen gebied waar het bedrijf nog altijd is gevestigd.

Met een lening bij de Rabobank en ouders die garant stonden voor de lening ging haar eigen bedrijf van start op het land van haar ouders. Er werd een stal gebouwd met 12 boxen, 1 zadelkamer, 1 wasplaats, buitenmanege en stapmolen.

Voor de wedstrijden werd er een vrachtauto gekocht en uiteraard heeft Gaby het vrachtwagen rijbewijs gehaald. Inmiddels was ze al bevriend met haar huidige man Dave Maarse. Dave had ook de opleiding in Deurne gedaan en ging al door het leven als een veelbelovende springruiter. Hij werkte voor de stichting Nederlands Olympiade Paard en had veelbelovende paarden in opleiding. Dave werd in die tijd begeleid door Tjeerd Veldstra, Hans Horn, Albert Voorn en Rob Ehrens.

De stichting hield in 1992 op en Dave ging voor Ger Poels uit Swolgen werken. Inmiddels een grote internationale handels en wedstrijdstal. Hier heeft Dave heel veel kennis opgedaan in de handel en de eerste internationale wedstrijden gereden.

Inmiddels liep ‘De Droogstal’ zodanig goed dat er werd besloten om per 1 januari 1995 de eenmanszaak uit te breiden naar een Maatschap. Dave kwam in de zaak nadat het bedrijf was  uitgebreid met 7 boxen.

Dave Maarse
Dave is geboren in Aalsmeer in 1964. Zijn ouders waren bloemenkwekers en hadden voor de hobby een manege bedrijf. Dit is later een professioneel manege bedrijf geworden in Nistelrode. Dave heeft de opleiding in Deurne gedaan en in 1986 succesvol afgesloten. Hij heeft toen als ruiter gereden voor de Stichting Nederlands Olympiade Paard. Van 1991 t/m 1994 heeft Dave voor Ger Poels uit Swolgen gereden en op 1 januari 1995 de overstap gemaakt om samen met Gaby verder te gaan op “ De Droogstal “ in Wellerlooi. Dave rijdt landelijke, nationale en internationale wedstrijden.

Gaby Maarse
Gaby is geboren in Grubbenvorst in 1968. Haar ouders hadden niets met paarden maar hebben haar wel altijd de mogelijkheid gegeven om te rijden. Na de middelbare school ging ze naar Deurne. In 1989 sloot ze haar Deurne tijd succesvol af. Na 1 jaar in loondienst gewerkt te hebben begon ze bij haar ouderlijke huis in 1991 haar eigen bedrijf. Gaby traint en brengt voor namelijk de jonge springpaarden uit op wedstrijden. De organisatie, administratie en personeel zijn verder haar taken.

Jeroen Maarse
Jeroen is geboren in Wellerlooi in 1997. Hij heeft zijn MBO diploma werktuigbouwkunde in de pocket en werkt alweer geruime tijd bij Lensen vul en sluittechniek in Sevenum. Helaas is Jeroen al vier jaar gestopt met paard rijden maar is door zijn vriendin Nicole van Niedek wel nog erg actief tussen de paarden. Nicole loopt Intermediaire II, met haar dressuurpaard Ziezo. Het stel woont samen in Boxmeer.

Maud Maarse
Maud is geboren in Wellerlooi in 2003. Ze zit in de 4e klas havo, op het Valuascollege in Venlo. Inmiddels heeft Maud de overgang gemaakt naar de paarden. Maud rijdt in tegenstelling tot ons dressuur. Ze rijdt de goedgekeurde dekhengst Valdez v. Housten x Jazz. Hij heeft een ongelooflijk fijn karakter. Momenteel brengt ze hem uit in het ZZ zwaar. Sinds april 2019 heeft Maud een tweede paard erbij. De merrie genaamd Gotila Loma W v. Totilas x Sandro Hit, rijdt ze in het ZZ licht.  Ze wordt wekelijks begeleid door Birgitt van der Eijken.

Niels Maarse
Niels is geboren in Wellerlooi in 2000. Hij zit in het eerste jaar van zijn HBO-opleiding Human Resource Management in Nijmegen op de HAN. Niels heeft niet zoveel met paarden alleen met onze veulens. Hij is wel altijd erg geïnteresseerd in onze resultaten op wedstrijden. Niels houdt erg van voetballen. Hij speelt bij Resia 2 in Wellerlooi en speelt linksbuiten. Zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete speler is Cristiano Ronaldo. Niels houdt onze website bij en verstuurt voor ons filmpjes naar klanten en zet ze voor ons op YouTube.

Anouk
Sinds mei 2016 is Anouk bij ons werkzaam in het weekeinde en in de schoolvakanties. Inmiddels is ze onze vaste groom geworden voor de wedstrijden. Ieder weekend gaat Anouk met ons mee en ze gaat ook mee naar de internationale wedstrijden. Anouk heeft heel veel gevoel met onze paarden en doet altijd enorm haar best.